Tërmetet dhe erozioni, shembje në muret anësore të Kalasë së Gjirokastrës

dsgdfgfDitët e fundit një pjesë e mureve anësore në Kalanë e Gjirokastrës janë shembur.

Erozioni ndër vite, por edhe lëkundjet nga tërmetet javët e shkuara duket të kenë qenë shkaqet.

Shembja ka ndodhur në pjesën jugore të kalasë. Me frikë jetojnë edhe banorët e lagjes “Pazari i Vjetër”, që kanë shtëpitë poshtë kalasë.

Drejtoria Rajonale Kulturës Kombëtare pritet që të ndërhyjë në ditët e ardhshme.