“Traku Fest” ‘pushton’ Gjirokastrën, ja programi i tre ditëve

images(2)“Traku Fest” është eventi i radhës që do të organizohet në Gjirokastër në mes të këtij sezoni. Një aktivitet me larmi ngjarjesh dhe performancash. Më posshtë është programi për të 3 ditët. 

Dita e parë:Data 31 korrik

19:00 TRAKU hap perdet – kinema verore
Shfaqje dokumentari dhe filmi artistik
(Në oborrin e shtëpisë së vjetër të Skëndulatëve)

20:00 TRAKU në tavolinë
Panair i kulinarisë së jugut të Shqipërisë në restorantet e qafës së Pazarit të Vjetër të qytetit

21:00 TRAKU muzikor – LYNX Band
Muzikë rock nga grupi Lynx në qafën e Pazarit të Vjetër të qytetit

22:30 TRAKU DJ Set
Dj Lura
(Në qafën e Pazarit të Vjetër të qytetit)

Dita e dytë: Data 1 gusht

12:00 TRAKU trip 
Udhëtim i organizuar në Teatrin e Adrianopolit dhe qytetin antik të Antigonesë, ku dhe gjatë vizitës do të serviret një drekë tradicionale 
(Nisja e autobusëve kryhet në sheshin Çerçiz Topulli)

12:00 TRAKU ekspozitë – Vizione të përthyera
të Luftës së Madhe
Ekspozitë fotografike
(Hyrja e qafës së Pazarit të Vjetër të qytetit)

12:00 TRAKU në shtëpi
Vizitë në shtëpitë tradicionale gjitokastrite, të hapura gjatë gjithë ditës
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

12:00 TRAKU në këmbë
Për ata që do të dëshirojnë, ture hiking gjatë gjithë ditës
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

12:00 TRAKU në qiell
Hedhje me parashutë – trajnerë të liçensuar do të ofrojnë hedhje me parashutë
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

12:00 TRAKU aktiv
Në qafën e Pazarit të Vjetër, gjatë gjithë ditës do të ketë muzikë me DJ dhe do të shërbehen ushqim dhe pije. Gjithashtu, mund të takoni artizanë tradicionalë dhe të shihni nga afër produkte të traditës

17:00 TRAKU nëndhé
Vizitë në tunelet e luftes se ftohte, që kalojnë poshtë qytetit të Gjirokastrës, të cilët do të hapen për herë të parë për publikun

18:30 TRAKU konferencë
Seksion shkencor mbi artin, etnografinë dhe arkitekturën
në Shqipërinë e jugut
(Në oborrin e shtëpisë së vjetër të Zekatëve)

20:00 TRAKU dokumentar
Shfaqje dokumentari nga Marin Mema
(Në oborrin e shtëpisë së vjetër të Zekatëve)

21:00 TRAKU muzikor – Blla Blla Blla
Retrovizorja & Elina Duni
Koncert live me grupet Blla Blla Blla, Retrovizorja & Elina Duni
(Në Kalanë e Gjirokastrës)

23:59 TRAKU Dj Set deri në agim
Tatu & Minimim back to back
(Në Kalanë e Gjirokastrës)

Dita e tretë: Data 2 gusht 

11:00 Udhëtim i organizuar në Teatrin e Adrianopolit dhe qytetin antik të Antigonesë, ku dhe gjatë vizitës do të serviret një drekë tradicionale 
(Nisja e autobusëve kryhet në sheshin Çerçiz Topulli)

11:00 TRAKU ekspozitë – Vizione të përthyera
të Luftës së Madhe
Ekspozitë fotografike
(Hyrja e qafës së Pazarit të Vjetër të qytetit)

11:00 TRAKU ekspozitë
Ekspozitë fotografike

11:00 TRAKU në shtëpi
Vizitë në shtëpitë tradicionale gjitokastrite, të hapura gjatë gjithë ditës
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

11:00 TRAKU në këmbë
Për ata që do të dëshirojnë, ture hiking gjatë gjithë ditës
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

11:00 TRAKU në qiell
Hedhje me parashutë – trajnerë të liçensuar do të ofrojnë hedhje me parashutë
(Në cilindo orar, për më shumë info drejtohuni pranë TRAKU InfoPoint në sheshin Çerçiz Topulli)

11:00 TRAKU aktiv
Në qafën e Pazarit të Vjetër, gjatë gjithë ditës do të ketë muzikë me DJ dhe do të shërbehen ushqim dhe pije. Gjithashtu, mund të takoni artizanë tradicionalë dhe të shihni nga afër produkte të traditës

17:00 TRAKU nëndhé
Vizitë në tunelet e luftes se ftohte, që kalojnë poshtë qytetit të Gjirokastrës, të cilët do të hapen për herë të parë për publikun

18:30 TRAKU konferencë
Seksion shkencor mbi historinë e jugut të Shqipërisë, nga antikiteti në ditët tona
(Në oborrin e shtëpisë së vjetër të Zekatëve)

20:00 TRAKU dokumentar
Shfaqje dokumentari nga Gëzim Erebara, filmuar nga Dhimitër Anagnosti me skenar të Ismail Kadare
(Në oborrin e shtëpisë së vjetër të Zekatëve)

21:00 TRAKU muzikor – OffChestra dhe Fanfara Tirana
Koncert live me grupet OffChestra dhe Fanfara Tirana
(Në Kalanë e Gjirokastrës)

23:59 TRAKU Dj Set deri në agim
Dj Kacerja
(Në Kalanë e Gjirokastrës)