Tre projektet që përfiton Përmeti prej investimeve të BE-së

Përmeti është përfituesi i tre projekteve të tjera, që kanë të bëjnë me rehabilitimin e rrugës që të çon në Doganën e Tre Urave, rrugën që shkon drejt Kolonjës dhe një program zhvillimi bujqësor, projekte këto të përfshira në hartën e investimeve të mbështetura prej Delegacionit të BE-së në vendin tonë. Lajmin e jep ministra e Kulturës, Mirela Kumbaro, e cila ishte dje në Përmet bashkë me ambasadoren Romana Vlahutin.

“Me e rendesishmja eshte hartimi i nje plani zhvillimi turistik dhe bujqesor per te gjithe zonen Permet-Kelcyre. Ky program do te mbeshtetet fuqishem nga Bashkimi Europian. Nuk mundet qe kjo krahine qe ka prodhur krenarine e elitave shqiptare dhe qe mban gjalle traditat si rrallekush t’i lihet rastesise, improvizimit, dhe te genjehet me therrime apo me çikerrima individuale. Jam shume e lumtur qe Permeti po arrin te shpalose potencialet dhe burimet e veta kulturore dhe natyrore duke terhequr keshtu vemendjen e plote e serioze te donatoreve me te fuqishem per te zhvilluar sebashku”, shkruan Kumbaro në faqen e saj në Facebook.

/ArgjiroLajm.net

Image may contain: 3 people, people sitting, table and indoor

Image may contain: 4 people, sunglasses

Image may contain: 7 people, people standing and outdoor

Image may contain: 5 people, people standing and outdoor

Image may contain: 8 people, people standing and outdoor

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 6 people, people sitting, screen and indoor

Image may contain: 3 people

Image may contain: 1 person, indoor

Image may contain: 6 people, people standing and indoor