U vendos, zgjedhjet zhvillohen më 25 qershor

Paketa McAllister + për të cilët kanë rënë dakord Rama dhe Basha, përfshin edhe datën 16 korrik si datë të zgjedhjeve, por sipas burimeve te fundit palët kanë rënë dakord se data e zgjedhjeve do të jetë 25 qershori.

Gjithashtu nuk do të ketë rihapje të koalicioneve, por vetëm regjistrim të partisë demokratike, së bashku me partitë e tjera opozitare në KQZ.

Kështu do të kemi rishikimin e listave të kandidatëve, si dhe ndryshimin e fletës së votimit me 15 subjekte pjesëmarrëse në zgjedhje.