Zhvillohet sot testimi, 37 mësues nga shkollat e Libohovës

banner_6_dhjtor_rama_durres_testi_mesuesve-350x182Rreth 16.500 mësues që janë në marrëdhënie pune dhe drejtuesit e shkollave do t’i nënshtrohen sot  testimit për identifikimin e nevojave për zhvillimin e tyre profesional.

Pas implementimit të këtij instrumenti për mësuesit e Tiranës, ditën e sotme, testimi do të zhvillohet në 13-të Drejtoritë Arsimore Rajonale. 

Sa i përket shkollave të Bashkisë Libohovë, numri i mësuesve që do të kalojnë në sitën e Ministrisë së Arsimit është është 37.

Nga të cilët 6 janë mësues të gjimnazit “11 Shkurti”, 19 janë mësues të shkollës 9-vjeçare “Avni Rustemi”, 10 janë mësues në shkollat 9-vjeçare të Nepravishtës dhe Labovës, 2 janë mësues në shkollën Pogon-Zagorie. Libohova Online sjell më poshtë listat me emrat e mësuesve.

Provimi do të ketë 30 pyetje me alternativa, të cilat do të kenë lidhje me zhvillimin e procesit mësimor dhe njohuritë që kanë mësuesit për lëndën që japin mësim. Sipas Ministrisë së Arsimit ky testim nuk do të ndikojë në largimin nga puna, pavarësisht rezultatit.

Provimi do të ketë për qëllimin identifikimin e nevojave që kanë mësuesit për t’u trajnuar. Më herët, ministrja Lindita Nikolla e ka cilësuar këtë testim si një mundësi për të pasur një tablo të përgjithshme të nivelit të mësuesve në Shqipëri.

Lista me emrat e mesuesve te gjimnazit "11 Shkurti"

Lista me emrat e mesuesve te gjimnazit “11 Shkurti”

Lista me emrat e mesuesve te shkolles 9-vjecare "Avni Rustemi"

Lista me emrat e mesuesve te shkolles 9-vjecare “Avni Rustemi”

Lista me emrat e mesuesve te shkollave ne Nepravishte e Labove

Lista me emrat e mesuesve te shkollave ne Nepravishte e Labove

Lista me emrat e mesuesve te shkolles Pogon-Zagorie

Lista me emrat e mesuesve te shkolles Pogon-Zagorie