Siguria e ulët ushqimore, AKU Gjirokastër bllokon 5 biznese

Autoriteti Kombwtar i Ushqimit nw Gjirokastwr ka nisur njw fushatw inspektimi nw disa njwsi qw merren me prodhimin, magazinimin dhe shitjen e produkteve ushqimore. Nga inspektimet e kryera janw bllokuar 5 aktivitete, mes tw cilave dy tw prodhimit tw akulloreve dhe tre bare e restorante. Nw inspektimet e AKU-sw njw vwmendje tw madhe kanw fast […]

Roland Bejko zgjidhet kryetar i ri i PD-së në Gjirokastër

Roland Bejko zgjidhet kryetar i ri i PD-së në Gjirokastër

Roland Bejko është zgjedhur kryetar i Partisë Demokratike në Gjirokastër, pas votimeve që u zhvilluan sot në këtë degë. Mësohet se zoti Bejko ka fituar me pak vota diferencë ndaj kandidatit tjetër Shemshi Lamaj. Konkretisht Bejko ka fituar drejtimin e Partisë Demokratike në rrethin e Gjirokastrës me 127 vota kundrejt 122 që mori Lamaj.  Roland […]

Libohova dhe personazhe realë të fiksuar në celuloid

Libohova dhe personazhe realë të fiksuar në celuloid

Nga Thanas Verdhi Asnjëherë s’më kishte shkuar në mend që objekti i këtij shkrimi do ishin disa sekuenca nga filmi” Koncert në vitin 1936”.E shoh atë film sa herë e ndesh kur jepet në televizor, tashmë jo më për përmbajtjen, por për pamjet nga Libohova e atyre viteve dhe një numuri të konsiderueshëm qytetarësh, një […]

Kalvari i vuajtjeve të Qazim Rustemit, ish-kreut të Ballit Kombëtar në Libohovë

Kalvari i vuajtjeve të Qazim Rustemit, ish-kreut të Ballit Kombëtar në Libohovë

Me rastin e 70-vjetorit të lindjes (1943-2013) të Neim Rustemit, djali i Qazim Rustemit, i cili është nipi i heroit Avni Rustemi, studiuesi Osman Buzo bashkëbisedoi me të dhe në shkrimin e mëposhtëm na tregon kalvarin e vuajtjeve që përjetoi dhe vazhdon ende të përjetojë familja e heroit të popullit, Avni Rustemi.   Nga Osman Buzo […]

Avni Rustemi, historia e varrit dhe e zemrës së balsamosur

Avni Rustemi, historia e varrit dhe e zemrës së balsamosur

|Nga Harilla Koçi| Nuk e dinte se ajo pjesëmarrje e rastësishme do të ngelej më pas si një nga dëshmitë e rralla në atë ngjarje, që është përcjellë në mënyra të ndryshme nga opinioni vlonjat. Teksa tregon për atë histori të viteve të shkuara, Agim Hametaj duket se e përjeton atë në të gjitha dimensionet. […]

1 554 555 556