Dëmtohet kisha e Apostujve në Zagori (Video)

vlcsnap-2014-07-29-12h47m31s50-640x340Këto qe po shihni janë disa nga afresket e kishës se apostujve ne zonën e Zagorisë ne Gjirokastër. Ato janë dëmtuar ne shume vende: pjese te ndryshme kane rene nga lagështira, duke bere qe te humbasin shume nga vlerat. Edhe një pjese e madhe e ikonave janë shkatërruar pas shembjes së suvasë. Ne fakt te gjitha afresket dhe objektet e tjera te këtij objekti kulti qe njihet ndryshe me emrin kisha e Shën Pjetrit te Pavllos, rrezikojnë te kenë te njëjtin fat për shkak te mungesës se investimeve. Anëtare te këshillit te kishës kërkojnë ndihme nga shteti. Kjo kishë është vjedhur plot 15 herë duke ju grabitur, 25 ikona të vogla dhe 8 të mëdha.