Gjirokastër, shpëton shtëpia e Hadërajve

index117Merren masa  te  mëtejshme  jo vetëm për shmangien  e rrezikut, por edhe për nje faze konservimi te shtëpisë se Haderajve ne  lagjen 11 Janari te Gjirokastrës. E djegur  dhe me  pas  e  shembur   ne  nje pjese  te  saj shtëpia 200 -vjeçare   e  Haderajve  është  nje monument  masiv  ne  lagjen  11  janari  te Gjirokastrës.

E braktisur prej  kohesh  jo vetem  nga drejtoria  rajonale  e  monumenteve  por  edhe nga vete  pronaret  ajo degradoi derisa nje vit  me pare muri anësor ne pjesën perëndimore  u shemb.

Per  te shmangur  rrezikshmërinë  ne ate kohe drejtoria  rajonale e monumenteve u detyrua te beje shembje  te kontrolluar te pjese qe rrezikonte me  shume banoret  qe  jetojnë  pranë  ketij monumenti. Aktualisht përveç shtëpisë se Haderajve po ndërhyhet edhe tek ajo  e Gurgajve, monument i kategorisë  se  pare./VizionPlus.