Sot Kurban Bajrami, uron kreu i KMSH: Dita kur i shërojmë plagët njëri-tjetrit

Skender-BrucajMë shumë paqe, vllazëri dhe begati ka uruar për të gjithë besimtarët myslimane kryetari i Komunitetit Mysliman Shqiptar Skënder Brucaj me rastin e festës së kurban Bajramit. Në urimin e tij Brucaj thekson se kjo është dita kur njerëzit I shërojnë plagët që i kanë shkaktuar njëri-tjetrit. “Kurban Bajrami është dita kur ne i shërojmë plagët që i kemi shkaktuar njëri-tjetrit me buzëqeshje dhe gëzim, me paqe dhe vëllazëri”- shprehet Brucaj. 

URIMI I PLOTE 

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim! 

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 

Më lejoni si fillim, që të uroj ne emrin tim personal dhe të institucionit që përfaqësoj, besimtarët myslimanë dhe shqiptarët kudo që ndodhen: 

Gëzuar festën e Kurban Bajramit! 

Kurban Bajrami është simbol i sakrificës, devotshmërisë dhe përkushtimit ndaj Allahut, Krijuesit të Gjithësisë. 

Sot mijëra shqiptarë myslimanë nga të gjitha trevat dhe diaspora i janë bashkuar miliona besimtarëve të mbledhur nga e gjithë bota në vendet e shenjta, në Mekë, për të kryer Haxhin, ku të gjithë të barabartë para Zotit të Madhëruar, luten për paqe, mirësi e begati për mbarë botën. 

Kjo ditë e bekuar, dita e sakrificës në konceptin njerëzor, është shumë më e madhe dhe më e begatë në aspektin hyjnor. Është ditë e harmonisë, bashkëpunimit, e mirësisë dhe e vëllazërimit; ditë e mirënjohjes ndaj begative të panumërta, të cilat Allahu i Madhërishëm ia dhuron njerëzimit, me dëshirën dhe vullnetin e Tij që ne të jemi mëkëmbësit e Tij në sipërfaqen e tokës, duke i shfaqur dhe shpërndarë këto begati mes njëri-tjetrit dhe duke i gëzuar ato me të gjithë pjesëtarët e familjes së madhe njerëzore. 

Kurban Bajrami është dita kur ne i shërojmë plagët që i kemi shkaktuar njëri-tjetrit me buzëqeshje dhe gëzim, me paqe dhe vëllazëri. 

Le t’i gëzohemi së bashku kësaj dite te begate, në të cilën shpresat, dëshirat dhe ëndrrat tona kthehen nga i Plotfuqishmi dhe realizimi i këtyre aspiratave le të pasqyrohet në aktet dhe veprimet tona në ndihmë të atyre që kanë nevojë për ngrohtësinë, dashurinë dhe vëmendjen e të gjithëve ne. 
Le ti shohim te gjithë njerëzit me syrin e dashurisë, ashtu siç na sheh ne i Madhërishmi dhe le të bëhemi sot në këtë ditë, pjesë e gëzimit të tyre duke ndarë së bashku mirësitë e saj. 

Mirësia e Kurbanit, që e karakterizon këtë festë, synon bashkimin e zemrave dhe përçimin e frymës së respektit, dashurisë dhe solidaritetit me njëri-tjetrin. 

Qoftë kjo ditë për Shqipërinë dhe shqiptarët ditë feste, hareje e bashkëpunimi dhe mirësia e saj mbretëroftë në shtëpitë dhe sofrat tona. 

Gëzuar dhe për shumë vjet festën e Kurban Bajramit. Paqe, begati e mirësi për popullin shqiptar dhe mbarë popujt e botës.