Lotaria amerikane 2014, njoftimi i rëndësishëm: Vizat lëshohen deri më 30 shtator

Ambasada amerikane përcjell një njoftim të rëndësishëm për të gjithë të përzgjedhurit e Programit të Vizave të Lotarisë DV-2014. Ambasada njofton se të përzgjedhurve për Programin e Shumëllojshmërisë DV-2014 u bëhet me dije se afati i fundit i lёshimit tё vizёs është data 30 shtator 2014. Vizat pёr aplikantёt e DV-2014 nuk mund tё lёshohen […]

Fjalet e fundit te Avni Rustemit kur po e mjekonte Osman Jonuzi

Fjalet e fundit te Avni Rustemit kur po e mjekonte Osman Jonuzi

Menjëherë pas mbërritjes në spital të Avni Rustemit, doktori Osman Jonuzi dhe mjekë të tjerë morën në duar jetën e tij thuajse të mbaruar. Dr. Osmani më vonë kujtonte: “Megjithëse e këshilloja Avniun që të mos fliste, se lodhej e humbiste gjak, ai psrsëri mendonte për Shqipsrinë” Dr. Osmani, si mjek human, i ndenji 24 […]

Memaliaj, farmacistja me pushime, qytetaret mbeten pa medikamente

Ne keto dite te nxehta korriku qytetaret e Memaliajt detyrohen te udhetojne ne Tepelene apo Gjirokaster per te blere medikamente, pasi farmacia e vetme qe ekziston ne qytet, eshte e mbyllur. Pronaret e saj kane marre pushimet. Sikur te mos mjaftonte fakti qe mungojne shume mjeke specialiste ne qendren shendetesore, qyteti ka vetem nje farmaci. […]

La Repubblica: Shqiperia, nje vend magjepes (Foto)

Gazeta më e madhe italiane, “La Repubblica”, ka bërë një reportazh për turizmin në Shqipëri. Edhe pse evidenton disa problem, gazeta shkruan se Shqipëria është një vend magjepës për t’u vizituar. Sipas saj, Shqipëria nuk ka një natyrë të mrekullueshme, por edhe njerëz shumë mikëpritës dhe të dashur. “Gjëja më e bukur në Shqpiëri janë […]

Në muzetë e Gjirokastrës së gurtë

Megjithëse qyteti i Gjirokastrës është pjesë e UNESCO-s dhe një element i preferuar në guidat turistike, në kontrast me vlerat historike, arkitektonike dhe kulturore që mbart ka një numër të vogël muzeumesh. Përpara viteve ’90-të, në qytetin e Gjirokastrës vizitorët vendas dhe të huaj, grupet turistike që mbërrinin në atë kohë në qytetin e gurtë […]

Degradimi i kurorës me pisha të Libohovës (Foto)

Ndërkohë që merr rrugën për të ardhur në Libohovë, në të djathtë të shfaqet pylli me pisha dhjetra vjeçare. Është një pamje dëshpëruese teksa shikon se si ato që konsiderohen si “mushkritë e Libohovës”, po degradojnë vit pas viti. Zjarri i gushtit të vitit 2011, ishte fatal për këtë kurorë me pisha 40-50 vjeçare. Ndërkohë […]