“Nusja dhe shtetrrethimi”, dasëm me policë në Lazarat

Pas operacionit të policisë në Lazarat, duket se fshati po i rikthehet normalitetit. Megjithatë policia nuk është larguar ende, duke vazhduar me kontrollet e banesave dhe mbajtjen nën kontroll të terrenit. Një ditë më parë në Lazarat kishte një dasëm, ceremonia e së cilës u zhvillua në një prej restoranteve në qendër të fshatit. Por […]

Në Libohovë zbulohet një relief i rrallë

Në Libohovë zbulohet një relief i rrallë

Specialistët e monumenteve të kulturës kanë evidentuar në qytetin e Libohovës, një portë të gurtë më se 200 vjet të vjetër në harkun e së cilës ndodhet i skalitur në gur një ferman sulltanor i Portës së Lartë. Sipas specialistit të monumenteve të kulturës, Vladimir Qirjaqi, fermani sulltanor – dekret a urdhër me shkrim i […]

Siguria e ulët ushqimore, AKU Gjirokastër bllokon 5 biznese

Autoriteti Kombwtar i Ushqimit nw Gjirokastwr ka nisur njw fushatw inspektimi nw disa njwsi qw merren me prodhimin, magazinimin dhe shitjen e produkteve ushqimore. Nga inspektimet e kryera janw bllokuar 5 aktivitete, mes tw cilave dy tw prodhimit tw akulloreve dhe tre bare e restorante. Nw inspektimet e AKU-sw njw vwmendje tw madhe kanw fast […]

Roland Bejko zgjidhet kryetar i ri i PD-së në Gjirokastër

Roland Bejko zgjidhet kryetar i ri i PD-së në Gjirokastër

Roland Bejko është zgjedhur kryetar i Partisë Demokratike në Gjirokastër, pas votimeve që u zhvilluan sot në këtë degë. Mësohet se zoti Bejko ka fituar me pak vota diferencë ndaj kandidatit tjetër Shemshi Lamaj. Konkretisht Bejko ka fituar drejtimin e Partisë Demokratike në rrethin e Gjirokastrës me 127 vota kundrejt 122 që mori Lamaj.  Roland […]

Libohova dhe personazhe realë të fiksuar në celuloid

Libohova dhe personazhe realë të fiksuar në celuloid

Nga Thanas Verdhi Asnjëherë s’më kishte shkuar në mend që objekti i këtij shkrimi do ishin disa sekuenca nga filmi” Koncert në vitin 1936”.E shoh atë film sa herë e ndesh kur jepet në televizor, tashmë jo më për përmbajtjen, por për pamjet nga Libohova e atyre viteve dhe një numuri të konsiderueshëm qytetarësh, një […]

Kadri Roshi, nderi i Libohovës

Kadri Roshi, nderi i Libohovës

Nga Dr. Izet Çulli, me rastin e 90 vjetorit të lindjes  “KADRI RROSHI-KALORËS MBI DET”,  libri i autorit Petrit Ruka.  Edhe unë e kam takuar Kadri Roshin qysh nga fillimi I viteve 1960, kur luante “Dhelpëra dhe Rushtë’’, në Teatrin Popullor e më pas, në skena, ekrane televizive dhe më vonë në Tepelenë e Divjakë, […]

Kalvari i vuajtjeve të Qazim Rustemit, ish-kreut të Ballit Kombëtar në Libohovë

Kalvari i vuajtjeve të Qazim Rustemit, ish-kreut të Ballit Kombëtar në Libohovë

Me rastin e 70-vjetorit të lindjes (1943-2013) të Neim Rustemit, djali i Qazim Rustemit, i cili është nipi i heroit Avni Rustemi, studiuesi Osman Buzo bashkëbisedoi me të dhe në shkrimin e mëposhtëm na tregon kalvarin e vuajtjeve që përjetoi dhe vazhdon ende të përjetojë familja e heroit të popullit, Avni Rustemi.   Nga Osman Buzo […]

Familja Libohova, dy vëllezër dëshmorë dhe dy, armiq të popullit

Familja Libohova, dy vëllezër dëshmorë dhe dy, armiq të popullit

Pas mbarimit të Luftës, familja jonë, e cila ishte e lidhur e gjitha me Lëvizjen Antifashiste, pati një fat disi të veçantë. Ndërsa dy vëllezërit e mi, Aqifi me Skënderin, që kishin qenë partizanë dhe u vranë në Luftë, u shpallën Dëshmorë të Atdheut, babai ynë, Tekiu, me gjithë vëllanë e madh, Rexhaiun, u arrestuan […]