“Drite jeshile” per maturantet mbetes, do te kete formular A3

“Pranimi i studentëve në Institucionet e Arsimit të Lartë Publik bëhet për ata që arrijnë rezultate kaluese në të gjitha provimet e Maturës Shtetërore. Edhe për vitin akademik 2014-2015, pranimi i studentëve në Institucionet e Arsimit të Lartë Publik, bëhet nëpërmjet parimit meritë – preferencë dhe do të kryhet në dy raunde, me dy Formularët […]

Universitetet, 12 mije kuota me pak se vjet. Ja shperndarja per cdo dege

Reduktohen me 12 mijë, kuotat e pranimit në universitetet publike në krahasim me vitin e shkuar. Ministria e Arsimit dhe Sportit ka propozuar rreth 19 mijë kuota për vitin e ri akademik 2014-2015, ndërsa vjet ishin 31 mijë kuota. Reduktim të kuotave, veç universiteteve rajonale janë kërkuar edhe për Universitetin Politeknik dhe atë Bujqësor, për […]

Pse Vangjel Tavo abstenoi votën për reformën territoriale?

Vangjel Tavo, deputeti i qarkut të Gjirokastrës ishte i vetmi nga radhët e mazhorancës parlamentare që abstenoi votën e tij për ndarjen e re administrative dhe territoriale të Shqipërisë, ndërkohë që nënkryetari i Kuvendit, Vangjel Dule votoi kundër. Nuk dihet përse Tavo abstenoi, por ndërkohë ai së bashku me disa deputetë të tjerë, ishte propozuesi […]

“Traku Fest”, atmosferë festive në zonën muzeale të Gjirokastrës

“Traku Fest”, atmosferë festive në zonën muzeale të Gjirokastrës

Ashtu sikundër pritej festivali “Traku Fest” mbushi mbrëmë zonën muzeale të Gjirokastrës me qytetarë të shumtë që kishin dalë për të ndjekur nga afër aktivitetet e programuara në ditën e parë të këtij eventi. Mes të pranishmëve kishte edhe shumë vizitorë të ardhur nga qytete të tjera të Shqipërisë dhe nga jashtë vendit. “Traku Fest” […]

Festa e Libohovës bëhet më 23 gusht, jepen dhe dy tituj “Qytetar Nderi”

Festa e Libohovës bëhet më 23 gusht, jepen dhe dy tituj “Qytetar Nderi”

Siç është tashmë një traditë e përvitshme, Bashkia e Libohovës organizon edhe sivjet festën “Tradita Libohovite”, një ngjarje e rëndësishme për banorët e Libohovës dhe zonës përreth. Në njoftimin zyrtar që bashkia ka shpërndarë nëpërmjet rrjetit social Facebook, thuhet se kjo kjo festë do të organizohet mbrëmjen e datës 23 gusht, ora 19:00. Teksa fton […]

Albeu: Libohova, perla e Shqipërisë së Jugut

Albeu: Libohova, perla e Shqipërisë së Jugut

Nën titullin “Libohova, perla e Shqipërisë së jugut”, e nis shkrimin për Libohovën portali i lajmeve Albeu.com Përmes shkrimit paraqitet një historik i shkurtër i Libohovës, evidentohen personalitetet e saj historike, si dhe përshkruhet pak a shumë pozita e saj gjeografike. Më tej përmenden atraksionet turistike të Libohovës dhe ftohen lexuesit të vizitojnë këtë vend. “Përveç […]

Dëmtohet kisha e Apostujve në Zagori (Video)

Dëmtohet kisha e Apostujve në Zagori (Video)

Këto qe po shihni janë disa nga afresket e kishës se apostujve ne zonën e Zagorisë ne Gjirokastër. Ato janë dëmtuar ne shume vende: pjese te ndryshme kane rene nga lagështira, duke bere qe te humbasin shume nga vlerat. Edhe një pjese e madhe e ikonave janë shkatërruar pas shembjes së suvasë. Ne fakt te gjitha […]